Vi erbjuder pooler i glasfiber med högsta kvalitet. En av fördelarna med glasfiberpooler är att de består av endast ett element och deras yta är jämn. För att minska värmeförlusten är våra pooler isolerade med polyuretanskum. Detta lager är nödvändigt eftersom det inte bara håller vattentemperaturen, utan skyddar även poolen mot mekanisk skada från utsidan.

 

Vi jämför pool i glasfiber vs. kompositpool!

 

Det är vanligt att man köper en färdig kompositpool istället för att gjuta sin pool i betong. Det har absolut sina fördelar. Kompositpooler, eller som det också benämns glasfiberpooler är tillverkade i ett stycke med integrerade trapplösningar och andra generösa sittytor i högsta möjliga ytfinnish. En glasfiberpool byggs ofta upp i ett flertal olika skikt – alla med olika funktioner. Några lager förstärker, några isolerar eller tätar och andra lager utgör poolens finish.

Resultatet är en snygg, tilltalande och betydligt mer hållbar pool som du aldrig behöver bekymra dig över. När du köper en kompositpool/glasfiberpool från oss kan du känna dig säker på att du får en pool av högsta kvalitet, med omfattande garantier oavsett prisklass och modell.

Vad skiljer en kompositpool från en pool i glasfiber?

 

Jo, det finns faktiskt skillnader. Problemet är att det i vardagligt tal kallas glasfiberpool, men i vår kvalitetsmedvetna verklighet handlar det om kompositpooler. En kompositpool består av en mängd genomtänkta lager av material, allt från det ögat ser till det som är vitalt för en kvalitetsprodukt, en pool som verkligen håller i årtionden.

Väljer man det billigaste på marknaden, då får man sannolikt en "glasfiberpool". Inget illa med det begreppet, men presenteras ett poolpaket med pool i glasfiber för 100-200.000:- inklusive pooltak och installation, ja då får man förmodligen en sämre produkt. Det är viktigt att känna till att glasfiber vid högre badtemperaturer likt i en pool löper stor risk att drabbas av böldpest (osmos). Då det istället handlar om kompositpooler har man låtit materielen få kosta, man har genom olika lager och materialval kommit bort från detta problem. Vinylester är en av komponenterna som är lösningen i pooler som tillåts kosta något mer.